Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Slane pite

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Slane pite

Počalji od Crnokosa taj Čet Dec 09, 2010 11:05 pm

Pita sa krompirom
Potrebno:
- 16 tankih kora za pitu
- oko 1 kg oljuštenog krompira
- ulje, so, biber;

Priprema:
Podmazati pleh uljem ili margarinom. U veću posudu narendati krompir, dobro ga ocediti od vode, posoliti i pobiberiti. Poredati četiri kore jedna na drugu i svaku pomazati sa kašicicom ulja. Četvrtu koru posuti narendanim krompirom, zaviti kore u jufku i još malo pomazati uljem. Napraviti 4 jufke. Peći oko 40 minuta na umerenoj vatri, dok kore ne porumene. Ovakva pita će biti još ukusnija ako se narendani i ocedeni krompir sjedini sa proprženim prazilukom, iseckanim na tanke kolutove.

Pita sa pirinčem
Potrebno:
- 16 tankih kora za pitu
- 2 do 3 šolje pirinča
- crni luk, ulje, so, biber;

Priprema:
Podmazati pleh uljem ili margarinom. Obariti pirinač u slanoj vodi. Propržiti luk iseckan na tanke listiće na malo ulja, a zatim sjediniti ulje i pirinač i dobro promešati. Dodati još soli ako je potrebno, i bibera. Poredati četiri kore jedna na drugu i svaku pomazati sa kašicicom ulja. Četvrtu koru posuti pirinčem, zaviti kore u jufku i još malo pomazati uljem. Napraviti 4 jufke. Peći oko 30 minuta na umerenoj vatri, dok kore ne porumene. Umesto crnog luka možete koristiti i praziluk, a ova pita je veoma ukusna ako se zajedno sa lukom proprži i nekoliko sitno iseckanih pečurki.

Pita sa prazilukom
Potrebno:
- 16 tankih kora za pitu
- 6 do 8 praziluka
- ulje, so, biber

Priprema:
Podmazati pleh uljem ili margarinom. Na ulju propržiti praziluk isečen na tanke kolutove (‘rezance'). Četvrtu koru posuti proprženim prazilukom, zaviti kore u jufku i još malo pomazati uljem. Napraviti 4 jufke.

Namaz od pasulja i rena
Potrebno:
- 1 veća konzerva crvenog pasulja ili dve šolje kuvanog crvenog, ili nekog drugog pasulja
- čen belog luka, iseckan
- 1 manja glavica crnog luka, sitno iseckana
- rena po ukusu, najmanje 1 kašičica, a može i više
- ulje, sirće, so, biber, sitno iseckan peršun;

Priprema:
Sve sastojke pomešati i propasirati ili koristiti neku od savremenijih sprava kao što je blender. Koristiti kao namaz za prepečeni hleb ili posne krekere. Ovaj namaz može da se koristi i kao preliv za baren pirinač, ukoliko se napravi da bude malo žitkiji. Kada se posti na vodi, izostavite ulje, ali tada treba dodati više rena, sirceta, ili ajvara, što će smesu učiiniti malo žitkijom, da bi mogla lakše da se maže.

Posna projara s lukom
Potrebno:
- 3 vezice mladog crnog luka
- 800 grama kukuruznog brašna
- 1 šolja ulja
- so, mlaka voda po potrebi;

Priprema:
Očistite i operite luk, pa ga zajedno sa zelenim perima isecite i propržite na ulju. Prženje treba da bude kratko da bi luk samo omekšao. Brašno sipajte u posudu za mešenje, napravite u njegovoj sredini udubljenje, pa sipajte prženi luk pošto ste ga malo prohladili. Dodajte so i uz dolivanje ulja i vode počnite da mesite testo. Oblikujte proju posle kratkog mešenja i prestanite sa dolivanjem vode. Podmažite tepsiju ili pleh, pa spustite testo i raspljeskajte ga pažljivo po površini da bi dobilo debljinu koju želite. Pecite u zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatnocrvenkastu koricu.

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu