Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm

» Caskanje uz kaficu
od Nensy85 Sub Mar 04, 2017 8:44 am

» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm

» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm

» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm

» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm

» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm

» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm


Uvrnuti keksici

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Uvrnuti keksici

Počalji od Crnokosa taj Čet Dec 23, 2010 1:21 pm

Sastojci:
Beli deo
- 250 gr. brasna
- 60 gr. gustina
- 100 gr. secera u prahu
- 225 gr. putera
- 1 kasicica vanile
- malo naribane narandzine korice
Za tamni deo:
- 200 gr. brasna
- 50 gr. gustina
- 100 gr. secera u prahu
- 55 gr. kakaa
- 225 gr. putera
- 1 kasicica vanile
I jos za dekoraciju:
- bele secerne mrvice

Priprema:
Za belo testo, umutite puter sa secerom, vanilom i narandzinom koricom, pa dodajte suve sastojke. Izmesajte dok ne dobijete glatku masu.
Isto uradite i sa tamim delom.
Ostavite u frizider da odmara 15ak minuta.
Belo testo podelite na tri dela i to isto uradite i sa tamnim. Rukama poravnajte komadic belog testa i tamnog testa, ne bi li dobili pravougaonik 17×12cm.
Na beli deo, stavite crni, presecite na pola, pa stavite jedno na drugo, tako da dobijete cetiri sloja. Malo poravnajte, ponovo presecite na pola, stavite ponovo jedno na drugo tako da dobijete 8 slojeva testa.
Rukama malo oblikujte testo u uzani pravougaonik pa polako uvrcite testo kao kada istiskavate mokar peskir.
Kobasicicu uvaljajte u mrvice, ako ih nemate moze i bez toga. Uvijte u prozirnu foliju svaku kobasicicu, ohladite, pa prema potrebi secite na ploske i pecite hladno testo u zagrejanoj rerni na 165C petnaestak minuta.
Ja sam radila pola mere, jer ih od ovog ispadne jako puno. Napravljeno testo mozete drzati u frizideru nekoliko dana i peci prema potrebi. Prilikom pripreme, nemojte raditi sa premekanim puterom, da bi testo bilo sto prhkije.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Preuzeto sa [You must be registered and logged in to see this link.]

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu