Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Tamni rafaelo kolac

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Tamni rafaelo kolac

Počalji od Crnokosa taj Čet Dec 23, 2010 1:31 pm

Sastojci:
- 3 jaja
- 6 kasika secera
- 9 kasika mlijeka
- 9 kasika ulja
- 9 kasika brasna
- 3 kasike kakao
- 1 praska za pecivo
- 1 vanilin secer
Rumasti zaljev:
- 2 kasike secera
- 100ml mlijeka
- 4 kasike ruma
Još:
- 400ml slatke pavlake
- 3 kasike marmelade od marelice(nekad pravim i bez njega
- 100g kokosa
- 100g cokolade za kuhanje

Priprema:
Kora:
U sud polupamo jaja, dodamo 6 kasika secera.
Dodamo vanilin secer i izmutimo mikserom.
Zatim dodamo mlijeko, ulje, brasno, pras.za pecivo, kakao.
Mjesamo varjacom dok se sve fino ne sastavi.
Tjesto prerucimo u pravougaonu tepsiju obloženu kuvarskim papirom.
Pecemo 25 min.na 180.C Velicina tepsije 26×20
Mikserom mutimo slatku pavlaku u cvrst slag ali nikako da je previše ulupan.Po zelji dodati secera(staub),malo vanilije arome, kap dvije
Dodamo cokoladu isecenu na komadice, kokosovo brasno i promjesamo.
Rumasti zaljev:
U sud stavimo mlijeko, rum, secer.
Mjesamo na sporetu tek toliko dok se secer ne rastopi.
Ispecenu koru izvadimo iz tepsije, odstranimo papir.
Poprskamo aromaticnim zaljevom, i premažemo marmeladom.
Nanesemo preko marmelade, tuceno vrhnje sa cokol. i kokosom.
Kolac ukrasimo cokoladom i kokosom.


Preuzeto sa www.coolinarika.com

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu