Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Corny

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Corny

Počalji od Crnokosa taj Čet Dec 23, 2010 3:50 pm

Sastojci:
- 70 g badema
- 70 g preprženih lješnjaka
- 100 g sušenih brusnica
- 50 g sušenih smokvi
- 3 žlice meda
- 170 g zobenih pahuljica (cijelih)
- 3 bjelanjka
- 20 g integralnog sezama (može i obični)
- 20 g lana
- na vrh žličice muškatnog oraščića, djumbira i pimenta
i još:
- 50 g bijele čokolade

Priprema:
Lješnjake narežite na polovice i stavite u pećnicu na 100 stupnjeva oko 15 minuta, s tim da ih svako malo promiješate.
Odstranite ljuske tako da ih trljate medju rukama.
Bademe nasjeckajte na što sitnije komade, kao i suhe smokve.
U posudu stavite lješnjake, bademe, brusnice, smokve, pahuljice, sezam, lan i začine, dodajte med i sve dobro promiješajte i ostavite da malo odstoji.
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
Od bjelanjaka izradite čvrsti snijeg i dodajte ga smjesi, sve dobro promiješajte i istresite na pleh 27 X 20 cm na kojeg ste stavili papir za pečenje, dobro utisnite.
Prije pečenja zarežite lagano nožem veličinu i oblik pločica kako bi lakše srezali nakon pečenja.
Pecite odnosno sušite u pećnici oko 30 minuta, ili dok ne počne dobivati smedju boju.
Ohladite i dekorirajte bijelom čokoladom koju ste otopili na pari sa dvije žlice vode.

Posluživanje
Corny pohranite u limenu kutiju, a isto tako ga možete i zamrznuti.
Suho voće možete kombinirati po želji, isto tako ili izbaciti ili ubaciti još začina, npr. cimet.
[You must be registered and logged in to see this image.]

Preuzeto sa [You must be registered and logged in to see this link.]

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu