Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm

» Caskanje uz kaficu
od Nensy85 Sub Mar 04, 2017 8:44 am

» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm

» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm

» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm

» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm

» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm

» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm


Corny

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Corny

Počalji od Crnokosa taj Čet Dec 23, 2010 3:50 pm

Sastojci:
- 70 g badema
- 70 g preprženih lješnjaka
- 100 g sušenih brusnica
- 50 g sušenih smokvi
- 3 žlice meda
- 170 g zobenih pahuljica (cijelih)
- 3 bjelanjka
- 20 g integralnog sezama (može i obični)
- 20 g lana
- na vrh žličice muškatnog oraščića, djumbira i pimenta
i još:
- 50 g bijele čokolade

Priprema:
Lješnjake narežite na polovice i stavite u pećnicu na 100 stupnjeva oko 15 minuta, s tim da ih svako malo promiješate.
Odstranite ljuske tako da ih trljate medju rukama.
Bademe nasjeckajte na što sitnije komade, kao i suhe smokve.
U posudu stavite lješnjake, bademe, brusnice, smokve, pahuljice, sezam, lan i začine, dodajte med i sve dobro promiješajte i ostavite da malo odstoji.
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
Od bjelanjaka izradite čvrsti snijeg i dodajte ga smjesi, sve dobro promiješajte i istresite na pleh 27 X 20 cm na kojeg ste stavili papir za pečenje, dobro utisnite.
Prije pečenja zarežite lagano nožem veličinu i oblik pločica kako bi lakše srezali nakon pečenja.
Pecite odnosno sušite u pećnici oko 30 minuta, ili dok ne počne dobivati smedju boju.
Ohladite i dekorirajte bijelom čokoladom koju ste otopili na pari sa dvije žlice vode.

Posluživanje
Corny pohranite u limenu kutiju, a isto tako ga možete i zamrznuti.
Suho voće možete kombinirati po želji, isto tako ili izbaciti ili ubaciti još začina, npr. cimet.
[You must be registered and logged in to see this image.]

Preuzeto sa [You must be registered and logged in to see this link.]

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu