Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥️❤️♥️
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm

» Caskanje uz kaficu
od Nensy85 Sub Mar 04, 2017 8:44 am

» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm

» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm

» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm

» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm

» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm

» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm


Zdrave kockice

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Zdrave kockice

Počalji od Crnokosa taj Čet Dec 23, 2010 4:46 pm

Sastojci:
- 75 g putra
- 125 g krupnog smeđeg šećera
- 3 žlice svijetlog meda
- 50 g (zlatnih) grožđica
- 50 g lješnjaka
- 175 g zobenih pahuljica
glazura:
- 50 g šećera u prahu
- 1-2 žlice limunovog soka

Priprema:
Na laganoj vatri otopiti putar, med i šećer uz povremeno mješanje
U to dodati grožđice ,krupno izrezane lješnjake i pahuljice, dobro promiješati da se sve poveže-smjesa je gusta
Staviti na lim prekriven pek papirom i dobro stisnuti – ja sam malo zeznula jer sam stavila na veći lim pa se smjesa malo razišla u pečenju, tu je bila tanja i dobila je jaču boju..
Znači stavite u manji lim da se dobro drži.. peći na 180°C dok ne dobije laganu boju, sve zavisi od debljine 10-20 minuta. moje su kockice debljine možda pola cm i pekle su se 10 ak minuta!
Nek se malo hladi u limu, još toplo nožem napravite lagane ureze da se poslije lakše izreže. izrežite pravilne kockice (ili kako vam paše..) prošarajte ih glazurom i ostavite da se skroz osuše..
Za glazuru pomiješajte šećer s toliko limunovog soka da dobijete srednje gustu smjesu..stavite je u malu plastičnu vrećicu, izbušite rupicu i šarajte..
Spremite u limenu kutiju u slojeve odvojene pek papirom i uživajte kad vam malo padne šećer ;)
[You must be registered and logged in to see this image.]

Preuzeto sa [You must be registered and logged in to see this link.]

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu