Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Zdrave kockice

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Zdrave kockice

Počalji od Crnokosa taj Čet Dec 23, 2010 4:46 pm

Sastojci:
- 75 g putra
- 125 g krupnog smeđeg šećera
- 3 žlice svijetlog meda
- 50 g (zlatnih) grožđica
- 50 g lješnjaka
- 175 g zobenih pahuljica
glazura:
- 50 g šećera u prahu
- 1-2 žlice limunovog soka

Priprema:
Na laganoj vatri otopiti putar, med i šećer uz povremeno mješanje
U to dodati grožđice ,krupno izrezane lješnjake i pahuljice, dobro promiješati da se sve poveže-smjesa je gusta
Staviti na lim prekriven pek papirom i dobro stisnuti – ja sam malo zeznula jer sam stavila na veći lim pa se smjesa malo razišla u pečenju, tu je bila tanja i dobila je jaču boju..
Znači stavite u manji lim da se dobro drži.. peći na 180°C dok ne dobije laganu boju, sve zavisi od debljine 10-20 minuta. moje su kockice debljine možda pola cm i pekle su se 10 ak minuta!
Nek se malo hladi u limu, još toplo nožem napravite lagane ureze da se poslije lakše izreže. izrežite pravilne kockice (ili kako vam paše..) prošarajte ih glazurom i ostavite da se skroz osuše..
Za glazuru pomiješajte šećer s toliko limunovog soka da dobijete srednje gustu smjesu..stavite je u malu plastičnu vrećicu, izbušite rupicu i šarajte..
Spremite u limenu kutiju u slojeve odvojene pek papirom i uživajte kad vam malo padne šećer ;)
[You must be registered and logged in to see this image.]

Preuzeto sa [You must be registered and logged in to see this link.]

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu