Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Rolat sa piletinom

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Rolat sa piletinom

Počalji od Crnokosa taj Čet Dec 23, 2010 8:02 pm

Sastojci
Rolada
- 5 jaja
- 5 žlica brašna
- 3 žlice vode
- 3 žlice jogurta
- 1 prašak za pecivo
- sol
Namaz od piletine
- 1 pileća prsa
- 1 kiselo vrhnje
- 1/2 paketića majoneze
- 2-3 žlice kapara
- sjeckani peršin
- sol, papar

Priprema:
Rolat
Postupak za pripremu rolade je standardan, kao i za kolače. Pomiješati žumanjke, brašno, vodu, jogurt, prašak za pecivo i sol.
Bjelanjke isući u čvrt snijeg i pomiješati sa žumanjcima.
Staviti na papir za pečenje i peći oko 15 minuta na 180 C.
Pečeni biskvit staviti na mokru krpu, zarolati zajedno s papirom i pustiti da se ohladi.
Pileći namaz
Pileća prsa skuhati u slanoj vodi i skuhana pileća prsa sitno nasjeckati (po želji dio piletine možete usitniti štapnim mikserom).
Usitnjena pileća prsa pomiješati s kiselim vrhnjem, majonezom, usitnjenim kaparama i sjeckanim peršinom. Sve posoliti i popapriti
Ohlađenu roladu premazati pilećim namazom, zamotati u prijanjajuću foliju i ostaviti da se još malo hladi u frižideru. Narezati i poslužiti.

Posluživanje
Ako želite neobičnu roladu, u smjesu prije pečenja možete dodati par žlica usitnjenog i skuhanog špinata, blitve ili soka od cikle.


www.coolinarika.com

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu