Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Krempita

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Krempita

Počalji od Crnokosa taj Sub Feb 12, 2011 4:04 pm

Sastojci:
- 250 gr petit-ber keksa
- 200 gr šećera
- 6 dl mleka + malo mleka za umakanje keksa
- 2 dl slatke pavlake
- 4 žumanca
- 1 puna kašika gustina
- 1 kesica želatina

Priprema:

Želatin prelijte sa 4 kašike vode i ostavite 5 minuta da nabubri. U 1dl mleka stavite žumanca i gustin i dobro promešajte žicom za mućenje. Preostalih 5 dl mleka sa šećerom stavite da provri. U provrelo mleko polako sipajte razmućena žumanca sa gustinom i mešajte žicom. Pustite da ponovo provri , kuvajte 1 minut, sklonite sa ringle, dodajte nabubreli želatin i mešajte dok se želatin ne istopi. Ostavite da se malo prohladi pa stavite u frižider. Mešajte na svakih pola sata . Smesa će dobiti gustinu pudinga posle 4-5 h provedenih u frižideru. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag, pa je dodajte u prethodno izmiksanu i skroz ohlađenu smesu od žumanaca i dobro umutite da se smesa ujednači. U dublji pleh ređajte red keksa namočenog u mleko (pravite razmak između keksa) , prelijte keks pripremljenom smesom, pa preko smese opet poređajte keks. Stavite krempitu ponovo na hlađenje (ovog puta je dovoljno 1 h ) , secite krempitu, pospite je prah šećerom.
raznajela.blogspot.com

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu