Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥️❤️♥️
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm

» Caskanje uz kaficu
od Nensy85 Sub Mar 04, 2017 8:44 am

» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm

» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm

» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm

» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm

» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm

» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm


Cokoladne rumoline

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Cokoladne rumoline

Počalji od Crnokosa taj Ned Feb 20, 2011 6:19 pm

Smjesa za 40 keksića
- 100 g tamne čokolade
- 300 g brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- pola žličice praška za pecivo
- 100 g maslaca
- 200 g šećera
- 2 jaja
- 2 žlice ruma
Dekoracija
- šećer u prahu
- rum

Priprema:
Čokoladu otpite na pari i ostavite da se ohladi.
Brašno prosijte s praškom za pecivo i sodom.
Maslac pjenasto izmiksajte, pa mu dodajte šećer, zatim rum, dobro promiješajte i umiješajte ohlađenu čokoladu.
Dodajte jedno po jedno jaje i zatim po malo smjesu sa brašnom.
Sve skupa dobro izmiksajte, dobiti ćete ljepljivu smjesu, zamotajte je u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, pleh obložite pek papirom.
Od tijesta radite malo kuglice (sasvim malo pobrašnite ruke) koje pritisnete između dlanova kako bi dobili plosnate krugove, slažite ih na pleh, i ostavite malo razmaka između svake.
Pecite ih do 10 minuta (ovisno o pecnici), još moraju biti mekani kada ih izvadite.
Ako ih želite dekorirati, u posudu stavite šećer u prahu, količina po želji (ja sam pola dekorirala, pola sam ostavila bez dekoracije), i toliko ruma da dobijete gustu smjesu kojom ćete moći pisati u vrećici za zamrzavanje. Smjesa ne smije biti niti pregusta niti prerijetka.
Kad ste napravili dekoraciju, ostavite da se posuše.[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu