Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Cokoladne rumoline

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Cokoladne rumoline

Počalji od Crnokosa taj Ned Feb 20, 2011 6:19 pm

Smjesa za 40 keksića
- 100 g tamne čokolade
- 300 g brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- pola žličice praška za pecivo
- 100 g maslaca
- 200 g šećera
- 2 jaja
- 2 žlice ruma
Dekoracija
- šećer u prahu
- rum

Priprema:
Čokoladu otpite na pari i ostavite da se ohladi.
Brašno prosijte s praškom za pecivo i sodom.
Maslac pjenasto izmiksajte, pa mu dodajte šećer, zatim rum, dobro promiješajte i umiješajte ohlađenu čokoladu.
Dodajte jedno po jedno jaje i zatim po malo smjesu sa brašnom.
Sve skupa dobro izmiksajte, dobiti ćete ljepljivu smjesu, zamotajte je u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, pleh obložite pek papirom.
Od tijesta radite malo kuglice (sasvim malo pobrašnite ruke) koje pritisnete između dlanova kako bi dobili plosnate krugove, slažite ih na pleh, i ostavite malo razmaka između svake.
Pecite ih do 10 minuta (ovisno o pecnici), još moraju biti mekani kada ih izvadite.
Ako ih želite dekorirati, u posudu stavite šećer u prahu, količina po želji (ja sam pola dekorirala, pola sam ostavila bez dekoracije), i toliko ruma da dobijete gustu smjesu kojom ćete moći pisati u vrećici za zamrzavanje. Smjesa ne smije biti niti pregusta niti prerijetka.
Kad ste napravili dekoraciju, ostavite da se posuše.[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
coolinarika.com

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu