Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm

» Caskanje uz kaficu
od Nensy85 Sub Mar 04, 2017 8:44 am

» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm

» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm

» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm

» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm

» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm

» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm


Piroske

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Piroske

Počalji od Maja. taj Pon Avg 23, 2010 12:03 pm

Sastojci:
- 300 g krompira
- 1 kašičica soli
- 3 kašike ulja
- 7 g suvog kvasca
- 500 g brasna
- 200 ml pavlake
- 200g šunke
- 2 dl ulja
- 200 ml mleka
- 2 žumanca

Priprema:
Oljuštite krompir i stavite ga da se kuva. Kada je krompir kuvan, ocedite vodu i ispasirajte ga.U prosejano brašno dodajte kašičicu soli i suvi kvasac i dobro promešajte. Odvojte žumanca od belanaca i dodajte žumanca u posudu sa brašnom.Dodajte ulje, pasiran krompir i mleko.Zamesite glatko testo, oblikujte ga u poluloptu, pokrite čistom krpom i ostavite da stoji na toplom mestu oko 45 minuta.
Iseckajte šunku na sitne kockice, dodajte je u činiju u kojoj ste već malo razmutili pavlaku i dobro izmešajte.
Pospite brašnom radnu površinu i premesite testo.Razvite koru debljine oko 8 milimetara i isecite je na pravougaonike veličine oko 12x8cm.Nafilujte testo po dužini i urolajte ga.
Dobro zagrejte ulje i pržite piroške desetak minuta da dobiju lepu braonkastu boju. Povremeno ih okrećite kako bi bile ravnomerno pržene sa obe strane.
Gotove piroške možete izvaditi na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak ulja.
avatar
Maja.
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum upisa : 19.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu