Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm

» Caskanje uz kaficu
od Nensy85 Sub Mar 04, 2017 8:44 am

» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm

» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm

» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm

» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm

» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm

» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm


Umetnost serviranja jela

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Umetnost serviranja jela

Počalji od Maja. taj Pet Avg 27, 2010 3:45 pm

Na šta treba obratiti pažnju? Pre svega na boje jela.

Hladno predjelo može se dekorisati kolutovima paradajza, kriškama obarenog jajeta, komadićima paprike, rotkvicama sečenim poput cvetova, prstenovima luka, listićima radiča, zelenim i crnim maslinama, peršunovim lišćem.

Salata od pirinča izgledaće lepše ako je uokvirena venčićem strugane cvekle ili šargarepe.

Efektno na trpezi izgledaju “korpice” od paradajza. Pardajadz dobro rashaladiti u frižideru. Zatim na zaobljenom delu gore oštrim nožem zaseći široku “dršku” , a okolo i unutra izvaditi sredinu. U ovako oblikobane korpice može se staviti malo ruske salate, neko obareno povrće, špargle recimo ili rolnica šunke.

Tek malo zapečen paradajz u pećnici izvrstan je dodatak šniclama ili obarenoj boraniji. Meso ili boraniju staviti na sredinu tanjira, a okolo preko listića zelene salate poređati propečen paradajz.

Umesto zelene salate između paradajza mogu se staviti buketići kovrdžavog peršuna.
Povrće se može servirati u plitkoj posudi sa pregradama, tako da se smenjuju grašak, loptice barene šargarepe, onda pirinač, spanać, sitan krompir itd.

Voditi računa o tome da bareno povrće treba staviti u zagrejanu posudu, preliti ga zagrejanim maslacem i držati do služenja na toplom.

Da biste stekli veštinu serviranja ne morate čekati neku izuzetno svečanu priliku, već to činite kad god imate vremena , pa će vam to preći u naviku i neće zahtevati neki poseban trud.
avatar
Maja.
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum upisa : 19.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu