Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Cokoladna torta

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Cokoladna torta

Počalji od Crnokosa taj Pon Avg 30, 2010 1:17 pm

Proverena od strane moje mame :) I sto je jos vaznije ja sam od onih koji ne vole torte sa korama ali ova je fenomenalnog ukusa!

Umutiti 10 belanca sa 10 kasike secera,dodati na kraju 100g mlevenog keksa.
Umutiti 10 zumanca sa 10 kasika secera. Kuvati na pari. Umutiti 1 margarin sa 250g prah secera i sve to sjediniti i dodati 300g cokolade.
Masu podeliti na 2 dela:
I delu dodati 3 kasike brasna i od toga peci 3 kore na aluminijumsku foliju.
II deo sluzi kao fil.

Umutiti crvsto 300g slaga.

Kora, fil, slag, kora, fil, slag, kora,fil slag.

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Re: Cokoladna torta

Počalji od Crnokosa taj Sub Sep 18, 2010 7:28 pm

Cokoladna torta sa pomorandzama
Sastojci:
- 5 jaja
- 100 gr šećera
- 100 gr brašna
- 40 gr kakao praha
- 600 ml slatke pavlake
- 300 gr čokolade
- 50 gr marmelade
- 2 narandže
- 20 ml ruma

Priprema:

Jaja umutite penasto sa šećerom u glatku masu.Testo prebacite u namašćen i brašnom posut kalup.Pecite ga u rerni na 170 stepeni oko 20 minuta.Biskvit premažite marmeladom i ostavite da se ohladi.Narandže ogulite i razdvojite na kriške.Čokoladu rastopite na pari.Slatku pavlaku umutite u čvrst sneg i umešajte rastopljenu čokoladu i rum.Ovom smesom premažite biskvit i preko toga stavite kriške narandže.Ostavite u frižideru najmanje dva sata

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu