Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥️❤️♥️
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm

» Caskanje uz kaficu
od Nensy85 Sub Mar 04, 2017 8:44 am

» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm

» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm

» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm

» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm

» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm

» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm


Cheese cake

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Cheese cake

Počalji od Maja. taj Sub Sep 04, 2010 10:20 am

400 gr mlevenog keksa umesiti sa 120 gr rastopljenog putera i formirati koru na dno posude precnika 40cm. 400 gr mekog neslanog sira pomesati sa 1 casom kisele pavlake , dodati 250 gr prah secera, nastrugati koru 1 limuna. Zatim se otopiti 6 kasicica zelatina sa 6 kasika vode, sacekati malo pa naliti u sir i sve dobro izmiksati mikserom. Na koru od keksa poredjati neko bobicasto voce ( maline , kupine, ribizle, jagode ) ili ananas pa preko voca sipati krem od sira i zelatina. Drzati u frizideru par sati dok se ne stegne, dekorisati vocem i sluziti.

avatar
Maja.
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum upisa : 19.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Cheese cake

Počalji od Gost taj Uto Sep 28, 2010 7:41 pm

Potrebno je:
- 200 gr mlevene plazme
- 125 gr maslaca
- 2 kašike meda
- 300 gr sirnog namaza(Kuč,pakovanje od po 100 gr)
- 160 gr šećera u prahu
- 250 ml biljne slatke pavlake
- 1 kašika soka od limuna
- 2 kesice želatina u prahu
- 300 gr višanja
- 200 ml soka ili vode
- 4 kašike šećera

Priprema:
Mleveni keks,maslac i med sjediniti u kompaktnu masu. Na dnu kalupa (25-26 cm),kome se otvaraju stranice, staviti masu od keksa . Pritisnuti i izravnjati.

Sirni namaz izručiti u odgovarajuću posudu, dodati šećer u prahu i izmiksati, a onda dodati sok od limuna. Posebno izmiksati slatku pavlaku i onda je umešati u smesu sa sirom.
Jednu kesicu želatina spremiti prema upustvu sa kesice. Kada je želatin nabubreo,malo ga par sekundi zagrejati na ringli,da se otopi a onda ga sipati u fil sa sirom. Sve zajedno izmešati. Fil preručiti u kalup i sipati preko keksa .

Izravnjati i ostaviti u frižider da se ohladi.
U međuvremenu,spremiti preliv sa višnjama.Želatin spremiti prema upustvu sa kesice i ostaviti da nabubri.
Višnje preliti sa sokom koji su pustile ili sa vodom , dodati šećer i staviti da se kuva. Kuvati oko 10 minuta, skloniti sa vatre i onda umešati nabubreli želatin. Promešati i ostaviti desetak minuta da se preliv prohladi. Kada se preliv prohladio, sipati ga preko ohlađenog fila od sira i staviti u frižider na dalje hlađenje.

Tortu je najbolje spremiti dan ranije. Pre skidanja obruča,obavezno tanjim nožem odvojiti ivice.

Probala da pravim i extra je :)

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu