Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Cheese cake

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Cheese cake

Počalji od Maja. taj Sub Sep 04, 2010 10:20 am

400 gr mlevenog keksa umesiti sa 120 gr rastopljenog putera i formirati koru na dno posude precnika 40cm. 400 gr mekog neslanog sira pomesati sa 1 casom kisele pavlake , dodati 250 gr prah secera, nastrugati koru 1 limuna. Zatim se otopiti 6 kasicica zelatina sa 6 kasika vode, sacekati malo pa naliti u sir i sve dobro izmiksati mikserom. Na koru od keksa poredjati neko bobicasto voce ( maline , kupine, ribizle, jagode ) ili ananas pa preko voca sipati krem od sira i zelatina. Drzati u frizideru par sati dok se ne stegne, dekorisati vocem i sluziti.


Maja.
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum upisa : 19.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Cheese cake

Počalji od Gost taj Uto Sep 28, 2010 7:41 pm

Potrebno je:
- 200 gr mlevene plazme
- 125 gr maslaca
- 2 kašike meda
- 300 gr sirnog namaza(Kuč,pakovanje od po 100 gr)
- 160 gr šećera u prahu
- 250 ml biljne slatke pavlake
- 1 kašika soka od limuna
- 2 kesice želatina u prahu
- 300 gr višanja
- 200 ml soka ili vode
- 4 kašike šećera

Priprema:
Mleveni keks,maslac i med sjediniti u kompaktnu masu. Na dnu kalupa (25-26 cm),kome se otvaraju stranice, staviti masu od keksa . Pritisnuti i izravnjati.

Sirni namaz izručiti u odgovarajuću posudu, dodati šećer u prahu i izmiksati, a onda dodati sok od limuna. Posebno izmiksati slatku pavlaku i onda je umešati u smesu sa sirom.
Jednu kesicu želatina spremiti prema upustvu sa kesice. Kada je želatin nabubreo,malo ga par sekundi zagrejati na ringli,da se otopi a onda ga sipati u fil sa sirom. Sve zajedno izmešati. Fil preručiti u kalup i sipati preko keksa .

Izravnjati i ostaviti u frižider da se ohladi.
U međuvremenu,spremiti preliv sa višnjama.Želatin spremiti prema upustvu sa kesice i ostaviti da nabubri.
Višnje preliti sa sokom koji su pustile ili sa vodom , dodati šećer i staviti da se kuva. Kuvati oko 10 minuta, skloniti sa vatre i onda umešati nabubreli želatin. Promešati i ostaviti desetak minuta da se preliv prohladi. Kada se preliv prohladio, sipati ga preko ohlađenog fila od sira i staviti u frižider na dalje hlađenje.

Tortu je najbolje spremiti dan ranije. Pre skidanja obruča,obavezno tanjim nožem odvojiti ivice.

Probala da pravim i extra je :)

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu