Zadnje teme
» Pitam te...od marasrna Danas u 12:50 am
» Kaladont
od marasrna Juče u 11:14 pm
» Caskanje uz kaficu
od marasrna Juče u 5:28 pm
» Sta spremate za danas?
od marasrna Juče u 5:27 pm
» Gde su nam zene???????
od malena jaa Juče u 4:08 pm
» Ginekoloske vesti....
od Crnokosa Sub Maj 18, 2013 11:06 am
» Muzika
od marasrna Pet Maj 17, 2013 5:33 pm
» Kaladont na tri slova
od marasrna Pet Maj 17, 2013 5:31 pm
» Inseminacija
od marasrna Pet Maj 17, 2013 2:00 pm
» Krpelji
od makicaaa Čet Maj 16, 2013 8:26 am
Preporucujemo teme:
Teme za caskanje:
Cekamo rode :),
Caskanje trudnica,
Caskanje mamika
Zatrudnjivanje:
Hrana koja povecava plodnost
Trudnoca:
Prvo tromesecje,
Drugo tromesecje,
Trece tromesecje
Porodjaj:
Nakon porodjaja, Vasa porodjajna pricaZavaljena materica
Strana 1 od 4 • Delite •
Strana 1 od 4 • 1, 2, 3, 4 
Zavaljena materica
Da li zavaljena materica može da predstavlja problem za začeće?
Pojava pod nazivom zavaljena materica se sreće kod gotovo 30 odsto žena koje nisu rađale. Predstavlja drugačiju anatomsku poziciju materice i najčešće je urođena. Saniranje uglavnom nije neophodno jer ne izaziva tegobe od posebne važnosti, osim ako su udružene sa nekim drugim ginekološkim problemima.
Zavaljena materica u najvećem broju slučajeva ne predstavlja problem prilikom oplođenja. Ali, ukoliko je nastala usled infekcije ili endometrioze (oboljenje koje karakteriše pojava i usađivanje delova sluzokože materice, odnosno endometrijuma van šupljine materice), ili je udružena sa njima - može da pravi problem što se tiče začeća. Problemi najčešće nastaju kada dođe do trudnoće i odgovarajućeg rasta gravidne materice. U jednom momentu je neophodno da se materica ispravi i pređe iz zavaljene u uspravnu, kako bi sa rastom trudnoće i materica mogla da raste uspravno, ka grudnoj kosti. U trenutku ispravljanja može doći do pojave bolova u maloj karlici ili krvarenja iz materice, a u retkim slučajevima i do gubitka trudnoće, odnosno do abortusa.
Izvor: [You must be registered and logged in to see this link.]
Pojava pod nazivom zavaljena materica se sreće kod gotovo 30 odsto žena koje nisu rađale. Predstavlja drugačiju anatomsku poziciju materice i najčešće je urođena. Saniranje uglavnom nije neophodno jer ne izaziva tegobe od posebne važnosti, osim ako su udružene sa nekim drugim ginekološkim problemima.
Zavaljena materica u najvećem broju slučajeva ne predstavlja problem prilikom oplođenja. Ali, ukoliko je nastala usled infekcije ili endometrioze (oboljenje koje karakteriše pojava i usađivanje delova sluzokože materice, odnosno endometrijuma van šupljine materice), ili je udružena sa njima - može da pravi problem što se tiče začeća. Problemi najčešće nastaju kada dođe do trudnoće i odgovarajućeg rasta gravidne materice. U jednom momentu je neophodno da se materica ispravi i pređe iz zavaljene u uspravnu, kako bi sa rastom trudnoće i materica mogla da raste uspravno, ka grudnoj kosti. U trenutku ispravljanja može doći do pojave bolova u maloj karlici ili krvarenja iz materice, a u retkim slučajevima i do gubitka trudnoće, odnosno do abortusa.
Izvor: [You must be registered and logged in to see this link.]

Maja.- Pocasni clan

-
Datum upisa: 19.08.2010
Re: Zavaljena materica
Moja je bila zavaljena, namestila mi je jedna baka, podvezala me, nosila sam pojas 9 dana... To sam uradila u martu ove godine, i od aprila poceli da radimo na bebi, jer u martu nisam zbog ciscenja materice, u junu sam vec ostala trudna i sada guram 4-ti mesec
> inace za tu baku sam saznala od para koji je isao na 3 vantelesne oplodnje, i koji se borio za bebce 10 godina, posle posete baki i ta zena je ostala trudna... i tako ja otisla probala i ostala trudna....
> inace za tu baku sam saznala od para koji je isao na 3 vantelesne oplodnje, i koji se borio za bebce 10 godina, posle posete baki i ta zena je ostala trudna... i tako ja otisla probala i ostala trudna....
Gost- Gost
Jao ja imam kumu isla na ne znam koliko vantelesne i nista i dalje... A mnogo dobra zena... sad ima 36 godina...
[You must be registered and logged in to see this image.] 15.11.2011. [You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
Samo to, i meni su stalno pricali da mi je materica ok, i jedini dr koji je bio po meni najbolji rekao mi je da mi je zavaljena materica ka krstima, i ja kako majmunce kada sam cula za nju otisla i namestila, ako nista drugo bar mi menstruacije nisu bile bolne posle toga, u stvari prva jeste, valjda zbog tog ciscenja a posle te bas ekstra, bas kada mi je bola poslednja menstruacija pre trudnoce mi smo krecili, i ja naravno ribala i jedna persona da je ne pominjem me je rekla blago tebi kad mozes da ribas dok imas menstruaciju, i ja sam se samo smejala jer par meseci pre toga sam umirala od bolova

Gost- Gost
Hej, pa i ja umirem od bolova! Da nije i meni tako...?
A ja sam bila kod 4 doktora, nemoguce da ni jedan nije video... Dva su doktora iz drzavne ambulante i jedna doktorka privatno, a ovaj zadnji sto sam bila vazi bas za strucnjaka, nije mi nista video... osim te neke ranice na grlicu.
A ja sam bila kod 4 doktora, nemoguce da ni jedan nije video... Dva su doktora iz drzavne ambulante i jedna doktorka privatno, a ovaj zadnji sto sam bila vazi bas za strucnjaka, nije mi nista video... osim te neke ranice na grlicu.

Gost- Gost
I ja imam nenormalne bolove i to pogotovu ledja... i trnu mi noge tada i svasta nesto...
Moja mama ima zavaljenu matericu i nikakvih problema nije imala... 3 trudnoce do kraja iznela...
Mozda imam i ja... Sad akd budem isla kod ginekologa malo cu da ih smaram tamo
Moja mama ima zavaljenu matericu i nikakvih problema nije imala... 3 trudnoce do kraja iznela...
Mozda imam i ja... Sad akd budem isla kod ginekologa malo cu da ih smaram tamo
Poslednji izmenio pcela Maia dana Ned Sep 05, 2010 9:57 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
[You must be registered and logged in to see this image.] 15.11.2011. [You must be registered and logged in to see this image.]
I moja ima zavaljenu, mislim da oze da ostane trudna cim pomisli, nikakvih problema nije imala,ali ona baka mi je rekla da zavisi kao je zavaljena,pcela Maia ::Moja mama ima zavaljenu matericu i nikakvih problema nije imala... 3 trudnoce do kraja iznela...
Mozda imam i ja... Sad akd budem isla kod ginekologa malo cu da ih smaram tamo![]()

Gost- Gost
Pa neznam, ja kontam da meni nije, sad kad budem isla ovih dana, reci cu mu da mi to malo bolje pogleda... Ma ima da napravim spisak i ima da radi :tiganj:
Idem sad da dzonjam, ujutu na posao...
Idem sad da dzonjam, ujutu na posao...

Gost- Gost
e pa eto... ma ne znaju si nista ovi nasi doktori...
Ja nemam zavaljenu matericu, ali sam noge svejedno podizala posle odnosa...

Gost- Gost
Ma i ja sam dizala, ali dok me bakuta nije vratia u normalu nije bilo nista, cak posle toga nisam ni dizala noge,
Ko ce ga znati...
Ko ce ga znati...
Gost- Gost
cicamaca 74 ::Miljce, a gde je ta baka , kako se dolazi do nje ....
Posalji Miljani PP, pa ce ti odgovoriti...Odakle si cico???Pitam zato sto je Miljce iz Obrenovca, pa ne znam koliko si daleko...

Gost- Gost
Strana 1 od 4 • 1, 2, 3, 4 
Similar topics» Zavaljena materica
» Mala materica
» Dvoroga materica
» Mikrocisticni jajnici
» Trudnoća nakon abortusa
» Mala materica
» Dvoroga materica
» Mikrocisticni jajnici
» Trudnoća nakon abortusa
Strana 1 od 4