Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Biskvit sa lešnikom i čokoladom

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Biskvit sa lešnikom i čokoladom

Počalji od Maja. taj Sub Sep 04, 2010 6:54 pm

Sastojci za 10 porcija:
- 200 g suvih kajsija
- 200 g lešnika
- 200 g čokolade za kuvanje
- 250 g putera
- 1 mala kafena šoljica ulja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 300 g brašna
- ½ praška za pecivo

Priprema:
Kajsije, lešnike i čokoladu iseckati na sitne, sitne komadiće. Ukoliko imate secko najbolje je pojedinačno iseckati u njemu sve navedene sastojke. Sastojci ne treba da budu samleveni, već iseckani na sitne deliće. Kada ih iseckate, pomešajte ih u nekoj činiji i sklonite sa strane. Puter ostavite na sobnoj temperaturi oko sat vremena da omekša.

Mikserom dobro umutite puter, ulje, šećer i vanilin šećer a zatim dodajte jedno celo jaje i sjedinite. Polako u umućeni puter dodajte brašno, prašak za pecivo i mešavinu mlevenih lešnika, kajsija i čokolade. Umesite rukom da se dobro sjedine svi sastojci, pa stavite u frižider da se malo stegne dok se ne zagreje rerna na 180°C. Obložite pleh masnim papirom. Od ohlađene smese pravite kuglice veličine oraha i ređajte u pleh.

Ostavite razmak od 3-4 cm između kuglica jer će one porasti u širinu za vreme pečenja. Biskvite pecite između 15-20 min.u zavisnosti od rerne. I ako budu malo mekani kada ih izvadite iz rerne, ne brinite jer to ne znači da nisu pečeni. Oni će se stvrdnuti čim se ohlade i biće hrskavi.

Maja.
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum upisa : 19.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu