Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm

» Caskanje uz kaficu
od Nensy85 Sub Mar 04, 2017 8:44 am

» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm

» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm

» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm

» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm

» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm

» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm


Biskvit sa lešnikom i čokoladom

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Biskvit sa lešnikom i čokoladom

Počalji od Maja. taj Sub Sep 04, 2010 6:54 pm

Sastojci za 10 porcija:
- 200 g suvih kajsija
- 200 g lešnika
- 200 g čokolade za kuvanje
- 250 g putera
- 1 mala kafena šoljica ulja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 300 g brašna
- ½ praška za pecivo

Priprema:
Kajsije, lešnike i čokoladu iseckati na sitne, sitne komadiće. Ukoliko imate secko najbolje je pojedinačno iseckati u njemu sve navedene sastojke. Sastojci ne treba da budu samleveni, već iseckani na sitne deliće. Kada ih iseckate, pomešajte ih u nekoj činiji i sklonite sa strane. Puter ostavite na sobnoj temperaturi oko sat vremena da omekša.

Mikserom dobro umutite puter, ulje, šećer i vanilin šećer a zatim dodajte jedno celo jaje i sjedinite. Polako u umućeni puter dodajte brašno, prašak za pecivo i mešavinu mlevenih lešnika, kajsija i čokolade. Umesite rukom da se dobro sjedine svi sastojci, pa stavite u frižider da se malo stegne dok se ne zagreje rerna na 180°C. Obložite pleh masnim papirom. Od ohlađene smese pravite kuglice veličine oraha i ređajte u pleh.

Ostavite razmak od 3-4 cm između kuglica jer će one porasti u širinu za vreme pečenja. Biskvite pecite između 15-20 min.u zavisnosti od rerne. I ako budu malo mekani kada ih izvadite iz rerne, ne brinite jer to ne znači da nisu pečeni. Oni će se stvrdnuti čim se ohlade i biće hrskavi.
avatar
Maja.
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum upisa : 19.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu