Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Čorba od šampinjona

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Čorba od šampinjona

Počalji od Maja. taj Sub Sep 04, 2010 7:10 pm

Sastojci:
- 350-400 g svežih šampinjona
- 2 veće glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 50 g putera
- malo ulja
- 1 pavlaka
- biber i bio začin
- pola veze svežeg peršuna (može i velika kašika sušenog)

Priprema:

Isecite crni luk i propržite ga na ulju, a zatim dodajte šampinjone i šargarepu iseckanu na krupnije kockice. Šampinjone je potrebno pre seckanja oprati i ocediti. Propržiti sve zajedno kratko vreme, dodati malo vode (tek da ogrezne) i prodinstati 5-6 min. poklopljeno. Voda ne sme skroz da ispari. Ovu smesu izblendirati u blenderu, vratiti u lonac, naliti 1,5 lit. vode, dodati bibera i bio začina po ukusu i kuvati na tihoj vatri još 5-6 min. Moram da napomenem da je ukusnije ako dobro pobiberite ovu čorbu jer se biber i šampinjoni izuzetno slažu.

Napravite zapršku tako što ćete na puteru propržiti kašiku brašna i dodajte je čorbi pred sam kraj kuvanja, a odmah posle zaprške dodajte sitno iseckani peršun. Ukoliko nemate blender poželjno je da sve sastojke sitno, što sitnije iseckate. U jednu činijicu izručite pavlaku, poravnajte i poslužite uz čorbu.

Maja.
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum upisa : 19.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu