Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Ajmokac

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Ajmokac

Počalji od Crnokosa taj Ned Sep 05, 2010 9:03 am

Sastojci:
- 200-300 g belog pilećeg mesa
- 5 kašika belog mekog brašna
- ulje
- so
- 2 češnja belog luka

Priprema:
Skuvati belo pileće meso. Iscepkati ga na vlakna, nikako seckati.
U šerpi na masti (može i ulje) pržiti brašno dok ne požuti. Najbolje probati sa manjom količinom. Paziti da brašno ne bude braon, ako se to desi, baciti pa opet iznova. Kad brašno porumeni pomeriti šerpu u stranu i naliti malo supe u kojoj se kuvalo meso. Vratiti na ringlu i mešati uvek u istom pravcu (udesno). Treba da bude vrlo gusto. Posle nekog vremena dodati deo mesa, nikako sve i dodati malo izgnječenog belog luka. Što se tiče belog luka, važno je to da se ne secka, tj. mi kazemo da se istuca beli luk drvenim tučkom, samo bez soli. Onda opet mešanje i tako, nekoliko puta dodavati meso i luk, u više navrata, što više mesa i belog luka, to bolje. Posoliti po ukusu.

Gotovo je kad probaš pa ti se sviđa ili kad masnoća izbije na površinu. A kad poslužis u dubokom tanjiru, treba takođe masnoća da izbije na površinu. Za ovu količinu to traje oko 30 min.



Poslednji izmenio Maia dana Ned Okt 10, 2010 12:51 pm, izmenjeno ukupno 1 puta

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Re: Ajmokac

Počalji od Crnokosa taj Ned Sep 05, 2010 9:04 am

M&D ovako sprema i moja mama... Sem belog luka! :hugs:

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Re: Ajmokac

Počalji od M&D taj Ned Sep 05, 2010 9:12 am

Hvala ti draga ja sma odma najavila da cu to da probam sutra da pravim eheh

M&D
Junior na forumu
Junior na forumu

Ženski Datum upisa : 01.09.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Ajmokac

Počalji od M&D taj Pon Sep 06, 2010 11:49 am

Probala sma ajmokac,mene je odusevio i to nisma sa bijelim lukom pravila nego bez stavila sam malo vise bibera stavila persuna(majdonosa),ja svako malo jedem meni je superr,

M&D
Junior na forumu
Junior na forumu

Ženski Datum upisa : 01.09.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Ajmokac

Počalji od Crnokosa taj Pon Sep 06, 2010 12:20 pm

:aplauz: ja obozavam da jedem to.. .ali kao mala nisam volela :dont: valjda zbog izgleda...

Super sto ti se svidja! :aplauz:

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Re: Ajmokac

Počalji od M&D taj Pon Sep 06, 2010 12:22 pm

Bs zbog izgleda sam bila skepticna,rekoh ajde kad sve se sredi bice bolje,ali sa pireom lezi pravo...hvala ti za receptttt :hugs: :hugs:

M&D
Junior na forumu
Junior na forumu

Ženski Datum upisa : 01.09.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Ajmokac

Počalji od Crnokosa taj Pon Sep 06, 2010 12:24 pm

:haha: Meni ako se ne svidja na oko najverovatnije necu nikad ni da ga probam...
:hugs: Bas mi je drago da ti se svidja...

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Re: Ajmokac

Počalji od Crnokosa taj Ned Okt 10, 2010 12:56 pm

Evo nas recept...
Ovo kolicina je za jedno pile.

Priprema:
Proprziti 7 kasika brasna na ulju da malo pozuti, dodati ravnu kasicicu soli.
Prethodno obareno pile iscepkati sitno ili samleti u secku.
Dodati u brasno, promesati i samo malo prziti tako, dodati vodu po zelji i ukusu (kod nas se pravi gusce), dodati zacin, persun ... po zelji...

Ispada isto kao sa one gornje slike! :)

Crnokosa
Admin
Admin

Ženski Datum upisa : 06.08.2010

http://svetzena.free-forums.biz

Nazad na vrh Ići dole

Re: Ajmokac

Počalji od Sponsored content Danas u 12:15 pm


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu