Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Pijani šaran

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Pijani šaran

Počalji od Maja. taj Pet Sep 10, 2010 2:20 pm

Pijani saran
Potrebno je:
- 1,5/2kg Saran
- 4 čena belog luka
- 2dl belog vina
- 200g kisele pavlake
- biber
- so, vegeta, limun, ulje

Priprema:
Očistiti oprati šarana i ostaviti da se prosuši.Beli luk sitno iseckati zatim šarana iseći na jednake delove ,potom u vatrostalnu posudu naliti malo ulja i poređati delove šarana utisnuti beli luk u delove šarana tako da se sjedini .Delove utrljati vegetom sa obe strane.Zagrejati pećnicu 20 minuta potom ubaciti šarana,peći 20min. pa naliti sa200dl belog vina i vratiti još 20min.Posle 20 minuta izvaditi vatrostalnu posudu i šarana premazati pavlakom,vratiti u pećnicu i držati dok ne porumeni.Limun iseći na kolutove i poređati preko šarana.

Uz ovaj obrok preporučuje se belo ili crno vino rashlađeno na 10 stepeni.

Maja.
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum upisa : 19.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Pijani šaran

Počalji od Maja. taj Pet Sep 10, 2010 2:20 pm

Potrebno je:
- 1,5 - 3 kg težak šaran
-1 glavica belog luka
- 3 dl vina
- ulje
- biber, so

Priprema:
Očišćenu ribu zasecite sa obe strane i dobro posolite spolja i iznutra. Sitno iseckajte beli luk i sasvim malo ga propržite na ulju.

U pleh stavite ulje, zagrejte ga u rerni pa na to stavite šarana u položaj "kao da pliva". Pospite ga belim lukom i biberom. Zalijte uljem i stavite da se peče. Posle 15 minuta počnite da nalivate ribu vinom.

Pecite još oko pola sata (zavisno od veličine ribe), stalno je prelivajući sokom.

Maja.
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum upisa : 19.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu