Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Saher torta

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Saher torta

Počalji od Maja. taj Pet Sep 10, 2010 3:06 pm

Saher torta sa lesnicima
Sastojci:
- kakao
- džem od kajsija (200 g)
- vanilin šećer (1/2 kašičice)
- voda (2 kašike)
- čokolada - ribana (75 g)
- maslac (125 g)
- čokoladna glazura (100 g)
- kakao (20 g)
- jaja (6 kom.)
- gustin (35 g)
- cimet (1/2 kašičice)
- čokolada (150 g)
- šećer (175 g)
- lovorov list
- lešnik - propržen i samleven (250 g)

Priprema:
Pomešajte lešnike, gustin, ribanu čokoladu, kakao, cimet i vanilin šećer. Žumanca penasto
izmešajte sa vodom i 125g šećera. Belanca sa preostalih 50g šećera ulupajte u čvrstu penu.
U žumanca dodajte naizmenično mešavinu sa lešnicima i penu, mešajući oprezno i lagano.
Smesu potom ulijte u namazan i pobrašnjen kalup, koji potom stavite u toplu rernu i pecite
oko 1h na 160 stepeni. Ohladjenu tortu premažite ugrejanim džemom. Za glazuru, na pari
otopite čokoladu i maslac, pa tom glatkom smesom ravnomerno prelijte tortu. U glazuru
umočite listove lovora pa ih stavite na rešetku da se cede i suše preko noći. Sutradan oprezno
odvojite prave listove, a čokoladnim listovima ukrasite tortu. Celu tortu pospite kakaom a
možete dodati po neku šećernu perlicu.


Poslednji izmenio chupkica dana Pet Sep 10, 2010 3:08 pm, izmenjeno ukupno 1 puta

Maja.
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum upisa : 19.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Saher torta

Počalji od Maja. taj Pet Sep 10, 2010 3:06 pm

Saher torta 2
Sastojci:
- 200g maslaca
- 200g šećera
- 6 jaja
- 330g čokolade
- 150g brašna
- 100g pekmeza od kajsija

Priprema:
Umutite penasto maslac, šećer, dodajte(jedno po jedno) 6 žumanaca, kašiku po kašiku 150g rastopljene čokolade, brašno i ulupan sneg od 6 belanaca, prethodno zasladjen.
Namažite kalup za tortu, obložite ga folijom, takodje manazanom maslacem. Pecite na umerenoj toploti (200 oC) jedan sat.
Izvadite tortu na činiju i paţljivo odvojte foliju. Premažite je pekmezom i prelijte glazurom od čokolade.

Glazura:

U manjoj posudi rastopite 180g čokolade. U drugoj posudi skuvajte sirup od 50g šećera i 1,5dcl vode. Dodajte ga postepeno u rastopljenu čokoladu, stalno mešajući. Na kraju dodajte 50g maslaca,stalno mešajući, i brzo premažite celu tortu. Torta je bolja ako odstoji jedan dan.

Maja.
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum upisa : 19.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Saher torta

Počalji od Maja. taj Pet Sep 10, 2010 3:06 pm

Saher torta 3
Potrebno je:
- 5 jaja
- 210 g butera
- 280 g šećera u prahu
- 320 g čokolade
- 140 g mekanog brašna

Priprema:
Penasto umutiti 210 g butera, dodati 140 g šećera u prahu, mutiti i dalje i na kraju dodati 140 g potpuno omekšale čokolade. Neprestano mešajući dodavati jedno po jedno 5 žumanaca. Od 5 belanaca umutiti čvrst sneg, dodati ga u masu, pa umešati 140 g mekog brašna. U umereno zagrejanoj rerni peći oko 1 sat.

Preliv:
140 g šećera u prahu naliti sa 1/4 l tople vode da se šećer istopi. Dolati 180 g čokolade i mešati na štednjaku dok se ne dobije masa gustine dovoljne za preliv. Preliti rashlađenu tortu.

Maja.
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum upisa : 19.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Saher torta

Počalji od Maja. taj Sre Sep 15, 2010 12:14 pm

Saher torta 4
Sastojci:
- 140 grama putera (sobna temperatura)
- 110 grama šećera u prahu
- ½ struka vanile (srce struka)
- 6 žumanca
- 6 belanca
- 130 grama čokolade za kuvanje
- 110 grama šećera
- 140 grama brašna (mekog)
- 200 grama marmelade od marele
- puter (za posudu)
- brašno (za posudu)
- šlag (za serviranje)

Za glazuru:
- 200 grama šećera
- 125 ml vode
- 150 grama čokolade

Priprema:

U činiju umutiti kremasto mek puter sa šećerom u prahu i srcem vanile. Polako dodavati jedno po jedno žumance i sjediniti u gustu masu. Istopiti čokoladu na pari i pomešati sa masom. Umutiti belanca, pri tome dodati šećer i mutiti ga dok masa ne postane čvrsta i sjajna. Belance dodati u masu sa žumancem, posuti brašnom i pažljivo pomešati varjačom. Masu od belanaca dodati u masu od žumanaca, preko toga posuti brašno i pomoću kašike sve pažljivo pomešati. Dno posude za pečenje pokriti papirom za pečenje, a ivicu podmazati puterom i posuti brašnom. Masu staviti u pleh, poravnati i peći u zagrejanoj pećnici na 170°C 55-60 minuta. Prvih 10-15 minita vrata pećnice držati ovorena za širinu prsta, nakon toga ih zatvoriti (kora je ispečena, kada na pritisak prstom pruža blagi otpor). Posudu sa korom nakon pečenja prebaciti na rešetku za kolače i pustiti 20 minuta da se ohladi. Nakon toga skinuti papir, okrenuti tortu i ohladiti koru, koja je ostala u posudi, da bi se poravnale sve neravnine. Nakon toga koru izvaditi iz posude i oštrim nožem prepoloviti. Malo ugrejati marmeladu, promešati i premazati sa njom obe polovine kore i ponovo ih spojiti. Celu koru i spolja premazati marmeladom i pustiti da se malo osuši. Za glazuru skuvati vodu i šećer otprilike 5-6 minuta, nakon toga pustiti da se ohladi. Istopiti čokoladu na pari i rastopljenu čokoladu polako pomešati sa rastvorom šećera, dok ne nastane gusta, glatka masa. Mlaku glazuru jednim pokretom preliti preko torte i sa što manje pokreta lopatice raspodeliti po celoj torti. Ostaviti da se suši nekoliko sati, dok se glazura ne stvrdne. Iseći na komade i servirati sa šlagom.

Savet:

Da bi proverili konzistenciju glazure, prelite glazuru na varjaču. Na varjači bi trebalo se nađe sloj od oko 4 mm. Ako je glazura suviše gusta, može da se razrediti kapima šećera iz lonca (ostatke šećera u posudi ponovo rastopiti sa malo vruće vode). Obratite pažnju da glazuru ne zagrejete previše, zato što posle sušenja neće biti sjajna.

Maja.
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum upisa : 19.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Saher torta

Počalji od Sponsored content Danas u 5:56 am


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu