Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Supica bez mesa

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Supica bez mesa

Počalji od Crnokosa taj Pet Sep 10, 2010 8:36 pm

Luk (koji ste pre toga pregoreli na ringli), paskanat, celer i sargarepu staviti da se kuvaju. Kada je povrce kuvano procediti supu, dodati fidu i jednu kocku za supu, po izboru, od povrca samo sargarepu. Posuti persunom.

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Re: Supica bez mesa

Počalji od Maja. taj Sre Sep 15, 2010 12:39 pm

Potrebni sastojci:

Za valjuškiće:
- oko 2 dl vode
- malo soli, vegete, seckano peršunovo lišće
- 4 krompira,ko voli 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- po potrebi brašna
- 1 kašikica slatke crvene mlevene paprike, voda za čorbu

Priprema jela:
Na malo masnoće izdinstati glavicu sitno sečenog crnog luka, sipati malo vode i dodati krompir sečen na sitnije kockice, malo posoliti i sve još malo dinstati.Dodati kašikicu crvene mlevene paprike, kratko prodinstajte i naliti vode(oko 3-3.5 l), dodati vegetu, šargarepicu tanko sečenu na kockice ako volite, i kuvajte još kratko vreme.Potom dodati valjuškiće(one kao kružići, prvo njih pa tek potom ove sitne valjuškiće) i sitno secakano peršunovo lišće, kuvajte još malo dok se testo lepo ne skuva.

Valjuškići:

Oko 2 dl hladne vode, dodati brašno TIP- 400 OŠTRO i zamesiti čvršće testo(zaboravila sam da izmerim brašno),i oblikovati tanje valjkove koje ćete kasnije uvijati kao kružići i kao sitne valjuškiće.
Ovo jelo je jelo naših baka(čak i moje), i ja ga pripremam svojoj porodici ne zbog neke energetske vrednosti već zbog promene jelovnika i upravo što je to jelo č o r b a s to, pokušavam da svoju decu naučim da obavezno jedu kuvanu hranu, jer od toga nema ništa zdravije, svi znaju koje bolesti stižu kao posledica brze hrane...Pokušajte i vi da decu privolite objašnjavajući im kako je zanimljivo da jedu upravo te male kružiće, pa još i valjuškiće...Ja se trudim da se stari recepti ne zaborave, a i vama ih toplo preporučujem...

Maja.
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum upisa : 19.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu