Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm

» Caskanje uz kaficu
od Nensy85 Sub Mar 04, 2017 8:44 am

» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm

» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm

» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm

» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm

» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm

» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm


Supica bez mesa

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Supica bez mesa

Počalji od Crnokosa taj Pet Sep 10, 2010 8:36 pm

Luk (koji ste pre toga pregoreli na ringli), paskanat, celer i sargarepu staviti da se kuvaju. Kada je povrce kuvano procediti supu, dodati fidu i jednu kocku za supu, po izboru, od povrca samo sargarepu. Posuti persunom.

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Re: Supica bez mesa

Počalji od Maja. taj Sre Sep 15, 2010 12:39 pm

Potrebni sastojci:

Za valjuškiće:
- oko 2 dl vode
- malo soli, vegete, seckano peršunovo lišće
- 4 krompira,ko voli 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- po potrebi brašna
- 1 kašikica slatke crvene mlevene paprike, voda za čorbu

Priprema jela:
Na malo masnoće izdinstati glavicu sitno sečenog crnog luka, sipati malo vode i dodati krompir sečen na sitnije kockice, malo posoliti i sve još malo dinstati.Dodati kašikicu crvene mlevene paprike, kratko prodinstajte i naliti vode(oko 3-3.5 l), dodati vegetu, šargarepicu tanko sečenu na kockice ako volite, i kuvajte još kratko vreme.Potom dodati valjuškiće(one kao kružići, prvo njih pa tek potom ove sitne valjuškiće) i sitno secakano peršunovo lišće, kuvajte još malo dok se testo lepo ne skuva.

Valjuškići:

Oko 2 dl hladne vode, dodati brašno TIP- 400 OŠTRO i zamesiti čvršće testo(zaboravila sam da izmerim brašno),i oblikovati tanje valjkove koje ćete kasnije uvijati kao kružići i kao sitne valjuškiće.
Ovo jelo je jelo naših baka(čak i moje), i ja ga pripremam svojoj porodici ne zbog neke energetske vrednosti već zbog promene jelovnika i upravo što je to jelo č o r b a s to, pokušavam da svoju decu naučim da obavezno jedu kuvanu hranu, jer od toga nema ništa zdravije, svi znaju koje bolesti stižu kao posledica brze hrane...Pokušajte i vi da decu privolite objašnjavajući im kako je zanimljivo da jedu upravo te male kružiće, pa još i valjuškiće...Ja se trudim da se stari recepti ne zaborave, a i vama ih toplo preporučujem...
avatar
Maja.
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum upisa : 19.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu