Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Panj torta

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Panj torta

Počalji od Maja. taj Sre Sep 15, 2010 12:18 pm

Testo:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 10 dag oraha
- 10 dag čokolade
- 1 kašika brašna

Nadev:
- 3 jaja
- 20 dag šećera
- 15 dag maslaca
- 15 dag oraha

Priprema:

Tijesto -
Bjelanjke i 3 kašike šećera umutiti u čvrst snijeg. Ostatak šećera istucite sa žumancima. Sastavite sada te dvije smjese i postepeno dodavajte mljevene orahe,
brašno i naribanu čokoladu. U već pripremljen pleh izlijte tijesto i pecite na umjerenoj temparaturi. Pečeno tijesto savijte odmah u rolat, u pokvasenu salvetu.

Nadjev -
U međuvremenu šećer i jaja kuhajte na pari neprestano mješajući. Kada se nadjev zgusne, maknite s vatre. Ohlađenom nadjevu dodajte dobro umućen maslac
i mljevene orahe. Tijesto namažite nadjevom i ponovo ga savijte u rolat, izvana ga namažite ostatkom nadjeva i na dva tri mjesta od nadjeva napravite izdanke kao na
pravom panju.

Čokoladu otopite na pari, dodajte joj malo maslaca i dobro izmješajte. Tortu, osim izdanaka napravljenih od nadjeva, prelijte čokoladom. Prije nego sto se stisne, napravite viljuškom brazgotine kao na kori drveta. Do upotrebe tortu držite na hladnom.

Maja.
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum upisa : 19.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Panj torta

Počalji od Maja. taj Sre Sep 15, 2010 12:36 pm

*** I nacin ***
Potrebno je za koru:
- 7 jaja
- 7 kasika secera
- 120 g mlevenih oraha
- kasika ostrog brasna
- 50 g cokolade

Za fil:
- 4 jaja
- 250 g secera
- 250 g putera
- 50 g cokolade

Za grilijas:
- 150 g oraha
- 150 g secera

Pripremanje:
Od 7 belanaca umutiti cvrts sneg, zatim dodati kasiku po kasiku secera, pa zumanca, pa brasno, mlevene orahe i rastopljenu cokoladu. Masu sipati u veci cetvrtast i dobro podmazan pleh. Peceno testo preko mokre salvete uviti u rolat.

Fil -
Kuvati na pari cela jaja sa secerom. Kada se ohladi umutiti sa puterom.Fil podeliti u dva dela. U jedan deo dodati 50 g rastopljene cokolade i umutiti.

U drugi deo dodati grilijas i to: secer staviti da se karamelise i u to dodati seckane orahe. Izruciti na podmazanu dasku. Kada se grilijas ohladi istucati ga u avanu i dodati ga u zuti deo. Sa tim zutim filovati rolat. Sa braon filom ceo rolat isfilovati. Prethodno iseci koso krajeve rolata i prilepiti sa strane da se dobije izgled panja. Viljuskom napraviti sare da se dobije izgled kore drveta.


*** II nacin: ***
- 11 jaja
- 270 g oraha
- 1 cokolada
- 500 g secera
- 1 kasika ostrog brasna
- 250 g putera

Pripremanje: Od 7 belanaca umutiti cvrst sneg, a zatim postepeno dodavati secer, pa 7 zumanaca i mutiti dok se zumanca ne razbiju, na kraju umesati 120 g mlevenih oraha, brasno i pola table cokolade rastopljene. Masu sipati u veci i dobro podmazan pleh i peci na umerenoj temperaturi. Vrucu tortu staviti na masnu hartiju i uviti kao rolat.

Fil -
Uz neprestano mesanje na pari kuvati 4 cela jajeta secerom. Kada se zgusne i malo prohladi umesati puter (bez cokolade).

Grilijaz -
150 g secera staviti da se karamelise u jednoj serpi i cim porumeni dodati 150 g oraha i mesati dok se sjedine sa karamelisanim secerom. Sipati ih na jedan tanjir i kada se ohlade istucati ih u avanu, ali ne suvise sitno. Od pripremljenog krema odvojiti jednu trecinu i umesati je u grilijaz. Ovim filovati rolat. U preostali deo krema umesati pola table rastopljene cokolade. Krajeve rolata iseci ukoso i staviti ih duz rolata s jedne i s druge strane, da bi se dobio oblik panja. Preostalim kremom preliti ceo rolat i viljuskom napraviti sare nalik na koru od drveta.

Maja.
Pocasni clan
Pocasni clan

Ženski Datum upisa : 19.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu