Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥️❤️♥️
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm

» Caskanje uz kaficu
od Nensy85 Sub Mar 04, 2017 8:44 am

» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm

» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm

» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm

» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm

» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm

» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm


Sosevi sa renom

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Sosevi sa renom

Počalji od Crnokosa taj Sub Sep 18, 2010 7:14 pm

Sos sa majonezom i renom
Sastojci:
- 100 g majoneza
- 3 kašičice rena
- 1 kašičica začina
- mleveni biber

Priprema:
U majonez dodati začin, istrugani ren i na vrh noža mlevenog bibera. Sve dobro izmešati i služiti uz pečenja ili kuvana mesa.


Poslednji put izmenio Maia dana Ned Okt 10, 2010 1:23 pm, izmenio ukupno 2 puta

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sosevi sa renom

Počalji od Crnokosa taj Sub Sep 18, 2010 7:17 pm

Sos od rena
Sastojci:
- 2-3 kašike rendanog rena
- 60 g putera
- 50 g brašna
- 1/2 l mleka
- 1,5 dl kisele pavlake
- so

Priprema:
Skuvati pola litra mleka i ukuvati u njemu brašno, pomešano sa puterom da se napravi gušći sos, stalno mešajući. Pri kraju dodati dve-tri kašike narendanog rena, posoliti i skloniti sa vatre.
U vruću masu postepeno dodavati 1,5 decilitra kisele pavlake, dobro izmešati i izneti toplo na sto.

Služiti uz barenu ili pečenu ribu i razne musake od povrća.

Napomena: Sveže rendani ren treba uvek držati u porcelanskim ili staklenim posudama i mešati drvenom ili porculanskom kašikom, jer skoro svaki metal pri dodiru sa njim prilikom kuvanja potamnir a ren dobije sivo-plavu boju.

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu