Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Sosevi sa renom

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Sosevi sa renom

Počalji od Crnokosa taj Sub Sep 18, 2010 7:14 pm

Sos sa majonezom i renom
Sastojci:
- 100 g majoneza
- 3 kašičice rena
- 1 kašičica začina
- mleveni biber

Priprema:
U majonez dodati začin, istrugani ren i na vrh noža mlevenog bibera. Sve dobro izmešati i služiti uz pečenja ili kuvana mesa.


Poslednji put izmenio Maia dana Ned Okt 10, 2010 1:23 pm, izmenio ukupno 2 puta

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Re: Sosevi sa renom

Počalji od Crnokosa taj Sub Sep 18, 2010 7:17 pm

Sos od rena
Sastojci:
- 2-3 kašike rendanog rena
- 60 g putera
- 50 g brašna
- 1/2 l mleka
- 1,5 dl kisele pavlake
- so

Priprema:
Skuvati pola litra mleka i ukuvati u njemu brašno, pomešano sa puterom da se napravi gušći sos, stalno mešajući. Pri kraju dodati dve-tri kašike narendanog rena, posoliti i skloniti sa vatre.
U vruću masu postepeno dodavati 1,5 decilitra kisele pavlake, dobro izmešati i izneti toplo na sto.

Služiti uz barenu ili pečenu ribu i razne musake od povrća.

Napomena: Sveže rendani ren treba uvek držati u porcelanskim ili staklenim posudama i mešati drvenom ili porculanskom kašikom, jer skoro svaki metal pri dodiru sa njim prilikom kuvanja potamnir a ren dobije sivo-plavu boju.

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu