Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Piletina sa sampinjonima

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Piletina sa sampinjonima

Počalji od Crnokosa taj Sub Sep 18, 2010 8:19 pm

Sastojci:
- 2 pileća bela mesa
- 200 g šampinjona
- 2 dl pavlake, jedna čaša
- malo belog vina 0.5 -1 dl
- 100 g dimljene mesnate slanine

Priprema:
Uzeti 2 pileća bela mesa, skinuti kožu i odvojiti od koske, pa iseći pažljivo na tanke snicle, recimo nešto tanje od prsta, recimo 6 -7 mm. Posoliti, pobiberiti i malo “povegetiti”. Može se malo držati u pacu od mleka ili ulja i začina, ukoliko ima vremena.

Meso na vrelom ulju brzo propržiti sa svih strana, samo da porumeni. Skloniti sa vatre i izvaditi šnicle. Ugrejati rernu na 200 °C. U pleh staviti mas´an papir, pa po njemu poređati šnicle od belog mesa, sve jedno uz drugo, ko mozaik, da se dobije jedna “belomesna” površina kao podloga.

Preko toga staviti tanko sečene šampinjone. Prvo ih na suvo oljuštiti, bez pranja. Malo strpljenja, ali isplati se. Dršku četkicom (molerska dvojka) ili nožem ostugati od crnih tačkica, a klobuk (šeširić), počevši od spoja sa drškom, nožem ljuštiti tanku pokožicu prema centru šeširića. Vredi pokušati, uopšte nije teško, mada traje malo duže nego da ih perete. Kad se peru, napiju se vode i pri prženju puštaju tečnost, splasnu, razmekšaju se i pocrne, a ovako su suve, bele i rumene.

Preko belog mesa poređati sloj svežih, tanko sečenih šampinjona, mada mogu i prvo da se prodinstaju. Treba da je sloj debeo od prilike kao i meso.

Onda preko toga natreškati kašičicom pavlaku, a u deo pavlake dodati belog vina, da bude kremasto, da se lakše prelije preko suvih pečuraka. Može se koristiti i bešamel sos ali to je onda nešto sasvim drugo.

Odozgo celu površinu popločati tankim režnjevima fine slanine (5 x 5 cm), jer ako su veći teško se posle seku. Zapeći u rerni oko 25 minuta na 200 oC.
Može se koristiti i bešamel sos umesto pavlake, pa preko šunkica (može i seckana) umesto slanine i odozgo kačkavalj, ali to je nešto drugo.


_________________

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu