Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Arancini - usecerena kora pomorandze

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Arancini - usecerena kora pomorandze

Počalji od Crnokosa taj Sre Sep 22, 2010 5:53 pm

Trazile smo usecerenu pomorandzu moja mama i ja svuda po prodavnicama i nigde nismo nasle i ona je nasla stari recept u svesci a isti sam nasla i kod Minje na blogu.

Potrebno je:

- Debela kora od 2 pomorandže
- 250 gr šećera
- 300 ml vode

Priprema:

Debelu koru od pomorandže iseći na trakice ili kockice. Staviti u hladnu vodu i kuvati. Kada voda provri,prosuti i naliti hladnom vodom i opet kuvati. Postupak ponoviti 7 puta. Što više to bolje,da bi izašla sva gorčina iz kore.
Koricu zatim staviti u vodu u koju smo stavili šećer i kuvati,dok šećer ne postane gust(ušpinovan). Izvaditi korice i još vruće raširiti po papiru za pečenje koji ste posuli kristalnim šećerom. Dobro ih uvaljajti u šećer. Ostaviti da se suše par dana(2-3).
Koriste se za kolače(kuglof,mafini, torte...)kao ukras a i da se jede.


_________________

Nazad na vrh Ići dole

Re: Arancini - usecerena kora pomorandze

Počalji od Crnokosa taj Ned Feb 27, 2011 1:19 pm

Sastojci:
Mera je solja od 250gr.
- 1 narandza
- 1 1/2 solje vode
- 1/2 solje secera

Priprema:
Narandzu narezite na fine ploske. Secer i vodu stavite da prokljuca pa u to spustite narandzu. Ostavite da kljuca 10 min. ali ne isuvise jako da bi parcici narandze ostali ucelo.
Povremeno ih okrenite, smanjite vatru i ostavite da se lagano kuvaju jos pola sata. Bice gotove onda kada postanu staklaste.
Iskljucite i ostavite da se prohlade u sirupu u kome su se kuvale, pa prebacite na resetku da otkaplju ako cete ih koristiti za dekoraciju ili stavite u teglu parce na parce i zalijte preostalim sirupom. Sirup ce biti gust i nece ga ostati puno.

A moze i ovako sa cokoladom

coolinarika.com

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu