Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥️❤️♥️
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm

» Caskanje uz kaficu
od Nensy85 Sub Mar 04, 2017 8:44 am

» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm

» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm

» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm

» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm

» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm

» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm


Arancini - usecerena kora pomorandze

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Arancini - usecerena kora pomorandze

Počalji od Crnokosa taj Sre Sep 22, 2010 5:53 pm

Trazile smo usecerenu pomorandzu moja mama i ja svuda po prodavnicama i nigde nismo nasle i ona je nasla stari recept u svesci a isti sam nasla i kod Minje na blogu.

Potrebno je:

- Debela kora od 2 pomorandže
- 250 gr šećera
- 300 ml vode

Priprema:

Debelu koru od pomorandže iseći na trakice ili kockice. Staviti u hladnu vodu i kuvati. Kada voda provri,prosuti i naliti hladnom vodom i opet kuvati. Postupak ponoviti 7 puta. Što više to bolje,da bi izašla sva gorčina iz kore.
Koricu zatim staviti u vodu u koju smo stavili šećer i kuvati,dok šećer ne postane gust(ušpinovan). Izvaditi korice i još vruće raširiti po papiru za pečenje koji ste posuli kristalnim šećerom. Dobro ih uvaljajti u šećer. Ostaviti da se suše par dana(2-3).
Koriste se za kolače(kuglof,mafini, torte...)kao ukras a i da se jede.


_________________

Nazad na vrh Ići dole

Re: Arancini - usecerena kora pomorandze

Počalji od Crnokosa taj Ned Feb 27, 2011 1:19 pm

Sastojci:
Mera je solja od 250gr.
- 1 narandza
- 1 1/2 solje vode
- 1/2 solje secera

Priprema:
Narandzu narezite na fine ploske. Secer i vodu stavite da prokljuca pa u to spustite narandzu. Ostavite da kljuca 10 min. ali ne isuvise jako da bi parcici narandze ostali ucelo.
Povremeno ih okrenite, smanjite vatru i ostavite da se lagano kuvaju jos pola sata. Bice gotove onda kada postanu staklaste.
Iskljucite i ostavite da se prohlade u sirupu u kome su se kuvale, pa prebacite na resetku da otkaplju ako cete ih koristiti za dekoraciju ili stavite u teglu parce na parce i zalijte preostalim sirupom. Sirup ce biti gust i nece ga ostati puno.

A moze i ovako sa cokoladom

coolinarika.com

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu