Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥️❤️♥️
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm

» Caskanje uz kaficu
od Nensy85 Sub Mar 04, 2017 8:44 am

» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm

» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm

» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm

» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm

» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm

» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm


Burek sa sirom

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Burek sa sirom

Počalji od Crnokosa taj Ned Okt 03, 2010 8:18 pm

Toliko hvale ovaj recept na blogovima i forumima i ja moram da ga izdvojim recept ovde... a kad probam javljam rezultate! :)

Sastojci:
- 500 g mekog brašna
- 1 kašičica soli
- 300 ml vode
- 100 g masti
- 100 ml ulja
- 400-500 g sitnog sira
- 1 jaje (može i ne mora)

Postupak:
1. Mast i ulje razmutiti i sipati u manju šerpu.
2. Od brašna, soli i vode umesiti glatko testo i podeliti na 5 loptica. Svaku rastanjiti na velicinu CD-a ili malo veće, pa redjati u šerpicu sa masnoćom. Testo treba da je sa svih strana u masnoći. Ostaviti pola sata.
3. Pripremiti fil. Ako je sir suv izmrviti ga i dodati jedno jaje. Sitan sir je obično već mek, njemu ne treba ništa raditi.
4. Vaditi jufke na dobro namašćen sto, malo dlanovima rastanjiti na krug precnika 30-ak cm, i onda polako odizati i povlačiti krajeve testa, idući u krug, i testo će samo da se tegli. Na centar razvučene kore staviti sir, otprilike četvrtinu količine, nefilovne delove kore preklapati preko filovanog, da se dobije paketić nešto manji od prečnika pleha u kom će se peći. Skloniti.
5. Razvući drugu koru, na sredinu staviti prvu, već upakovanu koru, pa preko sir. Preklopiti. Svaki put unutar jedne kore ide i sir i ono ste je prethodno već umotano. Na petu koru ne mora da se stavlja fil.
6. Sklopljen burek pažljivo prebaciti na okrugli pleh prečnika 25 cm i peći na srednjoj-jačoj vatri oko 40 minuta ili dok se ne oseti intenzivan miris a korica dobije lep rumen ton. Ispečen burek prevrnuti, da ravnija strana dodje gore.

www.kuvarigrice.blogspot.com

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu