Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Domaci munchmallow

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Domaci munchmallow

Počalji od Crnokosa taj Uto Okt 05, 2010 6:32 pm

Potreban materijal za keksiće:
- 1 kašika kakaoa
- oko 450gr brašna
- 100gr šećera
- 1/2 kašičice soli
- 3/4 kašičice praška za pecivo
- na vrh noža sode bikarbone
- na vrh noža cimeta
- 220gr margarina
- 3 jaja

Potrebno za penu:
- 120ml vode
- 4 prepune kašike svetlog sirupa ili meda (ja sam koristila med)
- 320gr šećera
- 2 kašike želatina u prahu
- 4 kašike hladne vode
- 4 belanca
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile

Potrebno za glazuru od čokolade:

- 300gr mlečne čokolade
- 9 kasika ulja

Priprema:
Staviti na vagu kakao i odmeriti, pa dodati toliko brašna da ukupna težina bude 450gr. Dodati redom ostale suve sastojke, a zatim i iseckan margarin. Gnječiti prstima dok se margarin ne poveže sa brašnom i ostalim sastojcima ili izmiksati mikserom najmanjom brzinom. Dodati jaja pa zamesiti testo. Testo spakovati u najlon kesu i ostaviti u frizideru najmanje 1 sat, a najduze 3 dana. Ja sam držala nekih dva sata. Radnu površinu obilno posuti brašnom pa istresti testo. Posuti testo brašnom i odozgo pa istanjiti oklagijom. Testo razviti što tanje jer će keksići prilikom pečenja porasti. Iseći malom okruglom rakijskom čašicom ili modlicom keksiće i slagati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Ostatke premesiti i ponavljati postupak sve dok ima testa. Peći na 190C oko desetak minuta. Ostaviti keksiće da se ohlade na sobnoj temperaturi.

Pomešati vodu, sirup i šećer pa staviti da prokuva na najjaču temperaturu. U međuvremenu natopiti želatin u hladnoj vodi. Kad prokuva ostaviti da vri oko pet minuta, dok se sve ne istopi i na površini počnu izlaziti balončići. Skinuti sa vatre, dodati nabubreli želatin i promešati da se istopi. Ostaviti na kratko sa strane. Umutiti čvrstu penu od belanaca, pa uz neprestano miksanje polako dodavati sirup. Na kraju dodati ekstrakt vanile i mutiti dok smesa ne dobije gustinu šlaga. Sipati dobijenu penu u kesu za ukrašavanje torti sa zvezdastim nastavkom i filovati keksiće. Špric staviti na sredinu keksića i polako istiskati, a pena će se širiti u krug. Idealno je smesu istisnuti u jednom potezu, bez zastajkivanja jer se u protivnom prave dva sloja i gubi glatka površina. Ostaviti na sobnoj temperaturi najmanje dva sata da se osuse. Ja sam ih napravila uveče, pa ostavila preko noći i tek sutradan prelila glazurom.

Na laganoj vatri isopiti čokoladu i ulje.
Tortice složiti na žicu pa prelivati čokoladom ili ih, uz pomoć viljuške spušati u čokoladu. Ja sam ovako, sa viljuškom, meni je tako lakše. Glazirane Muncmallow-e slagati na papir za pečenje i ostaviti da se glazura stegne.

Pre umakanja cokoladu malo rashladiti da bi se bolje uhvatila na penu.
Ispadaju tri pleha od električnog šporeta, nekih 90 komada.

Crnokosa
Admin
Admin

Ženski Datum upisa : 06.08.2010

http://svetzena.free-forums.biz

Nazad na vrh Ići dole

Re: Domaci munchmallow

Počalji od Crnokosa taj Uto Dec 21, 2010 8:12 pm

Munchmallow kolač
Sastojci:
- 5 jaja
- 400gr.secera
- 200gr.brasna
- 1 pecivo
- 2 kasike kakaoa
- 2dl.mleka
- 1dl.ulja
- 1 kesica zelatina
- 100gr.cokolade

Priprema:
Žumanca umutiti sa 200gr.secera dodati mleko, ulje, brasno, pecivo i kakao. Masu sipati u pleh i ispeci.Zelatin potopiti sa 4 kasike hladne vode,kad nabubri,zagrejte mesajuci.
Umutiti belanac u cvrst sneg,dodati 200gr.secera i mutiti dok se ne rastopi,dodati zelatin i mutiti jos malo.Sipati na pecenu koru i vratiti jos malo u rernu.Ohladjen preliti otopljenom cokoladom uz dodatak ulja.

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Re: Domaci munchmallow

Počalji od Crnokosa taj Ned Feb 27, 2011 12:50 pm

Marshmallow
Sastojci:
- 3 belanca
- 500 ml. vode
- 3 vrecice zelatina (21gr.)
- 400gr. secera
- kasicica dobre vanile, ili ekstata kokosa
I jos:
- kokos za posipanje
Glazura od cokolade:
- 100gr. cokolade
- 1 kas. ulja

Priprema:
Zelatin stavite u ciniju i prelijte sa 100ml. vode.
Ostatak vode stavite da kljuca sa 300gr. secera. Dobro uspilujte i kada kuglice postanu teske i pocnu da formiraju niti prelijte preko omeksalog zelatina. Trebace 10-15 min. Dobro promesajte da se zelatin potpuno otopi.
Belanca dobro umutite sa 100gr. secera, pa u tankom mlazu ulivajte vreo uspilovani secer sa zelatinom. Mutite sve vreme, dok masa ne postane gusta i kremasta, oko 15 min.
Kalup, ja sam koristila tavu 20×27cm. premazite puterom/margarinom, i dobro pospite kokosom. Izlijte umuceni krem i ostavite par sati da se dobro stegne.
Istresite iz kalupa, narezite i uvaljajte u kokos ili prelijte glazurom od cokolade.

coolinarika.com

_________________

Nazad na vrh Ići dole

Re: Domaci munchmallow

Počalji od Sponsored content Danas u 7:46 pm


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu