Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Francuski krompir

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Francuski krompir

Počalji od Crnokosa taj Ned Okt 10, 2010 9:48 pm

Sastojci za 4 osobe:
- 600g krompira
- 2 dl mleka
- 4 kom jajeta
- 2 kašika suncokretovog ulja
- 100 ml kisele pavlake
- 300 g juneće kobasice
- 40 g brašna
- 1 kašičice mlevene crvene paprike

Priprema:
Ogulite krompir i stavite ga da se kuva. Ako su u pitanju krupniji krompiri, slobodno ih presecite na pola da bi se brže skuvali.
Obarite jaja, oljuštite ih i isecite ih na kolutove.Da biste bili sigurni da su jaja dobro kuvana, stavite ih u hladnu vodu i kuvajte 10 minuta od momenta kad voda proključa, ali nikako duže od toga jer će se oko žumanceta stvoriti taman, skoro zelenkast, sloj.
Ogulite kobasicu i isecite je na kolutove. Uštedećete malo vremena ako to budete radili dok čekate da se jaja i krompiri skuvaju.
Jelo će biti podjednako ukusno i ako umesto kobasice koju smo mi koristili upotrebite salamu, viršle, šunkaricu, neku drugu vrstu kobasice pa, čak, i slaninu.
Kada je krompir skuvan, isecite i njega na kolutove, debljine oko ½ cm.
U odgovarajućoj posudi zagrejte ulje, sklonite sa vatre, dodajte alevu papriku i promešajte.
Poslažite: red krompira, red jaja pa red kobasica.
Posolite i pospite brašnom.
Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sve sastojke, ali vodite računa o tome da poslednji red mora biti krompir.
U posebnoj činijici razmutite pavlaku, posolite je, dodajte mleko pa sve to dobro izmešajte.
Posoljenu pavlaku prvo razmutite sa vrlo malo mleka i to tako da razbijete sve grudvice pa tek onda dodajte ostatak mleka mešajući. To je najjednostavniji način da dobijete glatku, homogenu smesu.
Prelijte jelo ovako pripremljenom smesom, vratite ga na vatru i sačekajte da proključa.


becook.com

Crnokosa
Admin
Admin

Ženski Datum upisa : 06.08.2010

http://svetzena.free-forums.biz

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu