Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Zapeceno mleveno meso sa jajima

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Zapeceno mleveno meso sa jajima

Počalji od Crnokosa taj Ned Okt 10, 2010 10:06 pm

Sastojci za 4 osobe:
- 0.50 veza peršunova lista
- biber po ukusu
- 6 kom jaja
- 100 g kačkavalja
- 2 kašika ulja
- 300 g mlevenog mesa
- soli po ukusu
- 1 glavice crnog luka

Bešamel sos:
- 2 kašika ulja
- 2 dl mleka
- 1 kašika brašna

Priprema:
Stavite jaja da se bare.
Da biste bili sigurni da su jaja dobro kuvana, stavite ih u hladnu vodu i kuvajte 10 minuta od momenta kad voda proključa, ali nikako duže od toga jer će se oko žumanceta stvoriti taman, skoro zelenkast, sloj.
Crni luk i peršun sitno iseckajte, a kačkavalj narendajte na krupno rende.
U adekvatnoj posudi zagrejte 2 kašike ulja pa pržite luk dok ne dobije tamno-žutu boju.
Ako želite da se ukus crnog luka što manje oseti, slobodno dolijte malo vode i dinstajte luk neko vreme.
Dodajte mleveno meso, pobiberite po ukusu i pržite dok meso ne promeni boju.
Dodajte usitnjen peršunov list, posolite i promešajte.
U ovu masu možete dodati i jedno jaje. Ono će je povezati pa se neće raspadati kad budete sekli gotovo jelo.
Namažite uljem vatrostalnu posudu ili pleh u kom ćete peći jelo.
Oljuštite barena jaja i po dužini ih presecite na pola.
U podmazanu vatrostalnu posudu poslažite polovine jaja tako da žumanca budu okrenuta na dole pa preko njih pospite pripremljeno mleveno meso.

Priprema bešamel sosa:
U odgovarajuću posudu sipajte 2 kašike ulje. Kada se ulje dobro zagreje, mešajući dodajte 1 kašiku brašna i pržite svega nekoliko minuta.
Obratite pažnju da brašno ne porumeni jer bi trebalo da dobije samo blagu žutu boju.
Kada je brašno dovoljno proprženo, lagano dospite mleko mešajući sve vreme.
Kada dosipate mleko, dosipajte ga što sporije, a mešajte što brže jer ćete na taj način izbeći stvaranje grudvica.

Prelijte mleveno meso bešamel sosom pa pospite rendanim sirom. Pecite u rerni na 125°C oko 10 minuta.
Ako koristite vatrostalnu posudu, stavite je u hladnu rernu pa vreme pečenja računajte od momenta kada se rerna zagrejala na željenu temperaturu.

www.becook.com

Crnokosa
Admin
Admin

Ženski Datum upisa : 06.08.2010

http://svetzena.free-forums.biz

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu