Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od zvrki Pon Dec 07, 2015 11:20 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Hemoroidi
od Alternativa Medica Pon Jun 01, 2015 12:29 pm

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am

» Duhovne pesme i tekstovi
od majona75 Pet Sep 19, 2014 1:01 pm

» Budite lukavi, izaberite najbolje - HIT destinacija ostrvo Lesbos
od usluzni Pon Avg 11, 2014 7:15 am

» Nasa mila Mara se porodilaaaaa!!!!!!
od marasrna Sre Avg 06, 2014 12:50 am

» Vasa prica o porodjaju
od kathy_gm Pon Jun 16, 2014 7:44 pm

» Цвети
od Crnokosa Čet Maj 01, 2014 9:02 am


Krompir pire sa pecurkama

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Krompir pire sa pecurkama

Počalji od Gost taj Uto Okt 12, 2010 9:07 pm

Sastojci:
- 1 kg krompira
- 900 g pečuraka (po izboru)
- 2 kašike iseckanog peršuna
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika iseckanog majorana
- 1 kašika butera
- 2 kom. jaja
- 100 ml slatke pavlake
- 250 ml mleka
- 1-2 češnja belog luka
- 100 ml belog vina
- 100 ml bujona od povrća
- 100 g izrendisanog kačkavalja
- morski orah (na vrh noža)
- so, biber (po ukusu)
- malo butera

Priprema:
Pečurke oprati i iseći na listiće. Crni luk sitno iseckati i sa peršunom kratko propržiti na buteru. Dodati pečurke, majoran i ispresovan beli luk, promešati i pržiti 2-3 min. Naliti vino i bujon, dodati majoran, so, biber i kuvati dok sva tečnost ne ispari.
Pečeni krompir oljuštiti i ispresovati. U još vruć krompir dodati umućena žumanca, morski orah, so, biber, pavlaku, mleko i dobro umućena belanca. Sve dobro promešati tj. izjednačiti i polovinu sipati u sud (đuvec ili vatrostalna posuda) podmazanu sa malo butera.

Ovo jelo moze biti kao prilog a moze se sluziti i samo!

Preko pirea rasporediti pripremljene pečurke, a preko njih ostatak krompir pirea. Površinu poravnati, posuti izrendanim kačkavaljem i naneti tanke listiće hladnog butera. Tako pripremljen pire staviti na 220°C da se peče oko 20 min. Služiti vruć pire uz distano meso sa salatom po želji.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu