Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥❤♥
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Caskanje uz kaficu
od Tina Ned Feb 19, 2017 7:48 pm

» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm

» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm

» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm

» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm

» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm

» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm

» Casovi i prevodjenje nemackog jezika
od usluzni Čet Dec 04, 2014 1:45 am


Krompir pire sa pecurkama

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Krompir pire sa pecurkama

Počalji od Gost taj Uto Okt 12, 2010 9:07 pm

Sastojci:
- 1 kg krompira
- 900 g pečuraka (po izboru)
- 2 kašike iseckanog peršuna
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika iseckanog majorana
- 1 kašika butera
- 2 kom. jaja
- 100 ml slatke pavlake
- 250 ml mleka
- 1-2 češnja belog luka
- 100 ml belog vina
- 100 ml bujona od povrća
- 100 g izrendisanog kačkavalja
- morski orah (na vrh noža)
- so, biber (po ukusu)
- malo butera

Priprema:
Pečurke oprati i iseći na listiće. Crni luk sitno iseckati i sa peršunom kratko propržiti na buteru. Dodati pečurke, majoran i ispresovan beli luk, promešati i pržiti 2-3 min. Naliti vino i bujon, dodati majoran, so, biber i kuvati dok sva tečnost ne ispari.
Pečeni krompir oljuštiti i ispresovati. U još vruć krompir dodati umućena žumanca, morski orah, so, biber, pavlaku, mleko i dobro umućena belanca. Sve dobro promešati tj. izjednačiti i polovinu sipati u sud (đuvec ili vatrostalna posuda) podmazanu sa malo butera.

Ovo jelo moze biti kao prilog a moze se sluziti i samo!

Preko pirea rasporediti pripremljene pečurke, a preko njih ostatak krompir pirea. Površinu poravnati, posuti izrendanim kačkavaljem i naneti tanke listiće hladnog butera. Tako pripremljen pire staviti na 220°C da se peče oko 20 min. Služiti vruć pire uz distano meso sa salatom po želji.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu