Svet zena
Forum o partnerstvu, braku, zatrudnjivanju, trudnoci, porodjaju, deci, domacinstvu...
Mnogo saveta, porodicna i fina atmosfera.
Kao gosti ne vidite sve stranice zato pridruzite nam se... :)

Ukoliko imate problema sa registracijom, logovanjem ili slicno prijavite na svetzena@gmail.com
♥️❤️♥️
Blog - Svet zena
Svet zena
Zadnje teme
» Namestanje zeludca, materice...
od milica30 Ned Mar 12, 2017 2:21 pm

» Caskanje uz kaficu
od Nensy85 Sub Mar 04, 2017 8:44 am

» Trudnoća po nedeljama - drugo tromesecje
od Tina Ned Feb 05, 2017 3:50 pm

» Hemoroidi
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:20 pm

» Trazimo uzrok poteskoca u zatrudnjivanju
od Nensy85 Čet Feb 02, 2017 1:02 pm

» Kako zamisljate sebe za 10 godina?
od Charlize93 Sub Jan 28, 2017 5:55 pm

» Cekamo rode :)
od Tina Pon Jan 23, 2017 6:21 pm

» Pohvalimo se nasom decom
od Tina Sub Jan 21, 2017 11:00 pm

» Razvod
od Bubica Čet Sep 10, 2015 10:22 am

» Prelepa zenska i decija garderoba
od Doktorka Pet Dec 05, 2014 3:30 pm


Krompir pire sa pecurkama

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Krompir pire sa pecurkama

Počalji od Gost taj Uto Okt 12, 2010 9:07 pm

Sastojci:
- 1 kg krompira
- 900 g pečuraka (po izboru)
- 2 kašike iseckanog peršuna
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika iseckanog majorana
- 1 kašika butera
- 2 kom. jaja
- 100 ml slatke pavlake
- 250 ml mleka
- 1-2 češnja belog luka
- 100 ml belog vina
- 100 ml bujona od povrća
- 100 g izrendisanog kačkavalja
- morski orah (na vrh noža)
- so, biber (po ukusu)
- malo butera

Priprema:
Pečurke oprati i iseći na listiće. Crni luk sitno iseckati i sa peršunom kratko propržiti na buteru. Dodati pečurke, majoran i ispresovan beli luk, promešati i pržiti 2-3 min. Naliti vino i bujon, dodati majoran, so, biber i kuvati dok sva tečnost ne ispari.
Pečeni krompir oljuštiti i ispresovati. U još vruć krompir dodati umućena žumanca, morski orah, so, biber, pavlaku, mleko i dobro umućena belanca. Sve dobro promešati tj. izjednačiti i polovinu sipati u sud (đuvec ili vatrostalna posuda) podmazanu sa malo butera.

Ovo jelo moze biti kao prilog a moze se sluziti i samo!

Preko pirea rasporediti pripremljene pečurke, a preko njih ostatak krompir pirea. Površinu poravnati, posuti izrendanim kačkavaljem i naneti tanke listiće hladnog butera. Tako pripremljen pire staviti na 220°C da se peče oko 20 min. Služiti vruć pire uz distano meso sa salatom po želji.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu